Over Charley Muhren

Charley is altijd al geïnteresseerd geweest in mensen, hun (levens) verhalen en hoe de herinneringen aan die verhalen in de loop van de tijd kunnen veranderen. In haar autonome werk kreeg die interesse een plek doordat ze oude foto’s naschilderde en als achtergrond gebruikte. Later maakte ze, in opdracht, Levenslandschappen: schilderijen in de vorm van ruimtelijke landschappen waarin de belangrijkste elementen uit iemands leven verwerkt zitten.

Tijdens haar master onderzocht ze hoe tekenen en spel ingezet kunnen worden als communicatiemiddel. Uit dit onderzoek kwam een eerste versie van een tekenmethode met spelelementen voort.

In samenwerking met het Lectoraat Visual Methodologies onderzocht ze vervolgens hoe de methode toepasbaar is in het hoger onderwijs, onder andere door de methode te testen binnen verschillende opleidingen en in verschillende contexten. Momenteel werkt ze aan nieuwe werkvormen waarmee studenten gebruik maken van tekenen en ‘visual thinking’ om te leren reflecteren, communiceren en hun probleemoplossend vermogen te vergroten.

Neem contact op met Charley


Charley Muhren is ontwerper, illustrator, ‘visual thinker’ en docent bij de opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2013 ontwerpt ze samen met haar partner Ramon Boers onder de naam CMRB ook boekomslagen, voornamelijk in opdracht van Uitgeverij Prometheus.