Over Charley Muhren

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen, hun (levens) verhalen en hoe de herinneringen aan die verhalen in de loop van de tijd kunnen veranderen. In mijn autonome werk kreeg die interesse een plek doordat ik oude foto’s naschilderde en als achtergrond gebruikte.

Foto’s zijn concrete afdrukken van het verleden, en op deze manier gaf ik een momentopname (fotografie) eeuwigheidswaarde in een kunstwerk. Later maakte ik, in opdracht, Levenslandschappen: schilderijen in de vorm van ruimtelijke landschappen waarin de belangrijkste elementen uit iemands leven verwerkt zitten.

Neem contact op met Charley


Charley Muhren is kunstenaar, ontwerper en docent, o.a. aan de opleiding CMD aan de HvA. Sinds 2013 ontwerpt ze samen met haar partner Ramon Boers onder de naam CMRB ook boekomslagen, voornamelijk in opdracht van Uitgeverij Prometheus.