Tekenen, spelen, delen

Spelelementen

Waarom delen?

In eerdere blogs heb ik al aangegeven waarom ik communicatie over wat mensen bezighoudt, belangrijk vind. Daarbij speelt de maatschappelijke achtergrond ook mee. We leven in een harde tijd. De samenleving wordt steeds hartelozer en de kloof tussen arm en rijk groeit. Ik zou met mijn ontwerp willen bijdragen aan een zachtere samenleving, een maatschappij waarin men naar elkaar omkijkt. Voor zo’n zachtere samenleving heb je empathie nodig. Met mijn project hoop ik die empathie te kunnen bevorderen. In het ontwerp gebruik ik tekenen en spel. Het nut van tekenen is al eerder aan de orde gekomen; daarom hieronder iets over spel. Lees verder

Interview: Oskar Maarleveld

Interview met docent tekenen en vakdidactiek Oskar Maarleveld, seniordocent vakdidactiek aan de Breitner academie en docent tekenen, ckv en theater aan het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam.

Ik heb drie jaar samen met Oskar op het Fons Vitae les gegeven en gezien hoe hij (ook in eerste instantie ongemotiveerde) leerlingen aan het tekenen kreeg. Ik vertelde hem over mijn onderzoek en vroeg hem waarom tekenen volgens hem een goede manier is om te communiceren:

Lees verder